Tarzan

Tarzan. Gisteravond in e’e’n auto naar Tarzan, ’t was mijn eerste musical, de apen vlogen me om de oren; het deed denken aan onze Indonesi”e-reis zo’n 12  jaar geleden toen mijn vrouw Wil ook al door apen werd bedreigd. Tarzan ken ik sinds  mijn jeugd: begin dertiger jaren van de vorige eeuw las mijn oudste broer Jaap me de tekst reeds voor uit het feuilleton in “De Eemsbode” . Do 5 feb a.s. hoopt hij 85 te worden, hij heeft problemen met lezen en dus kan ik nu iets terugdoen, als we naar Amsterdam gaan zal ik hem (en zijn vrouw Eef) over Tarzan vertellen.

Samcat. Donderde vannacht Sam naar beneden, hij miauwde volgens zeggen; de oude onderbuurvrouw merkte hier echter niets van, ze is namelijk doof of daaromtrent. Spikey sloeg alarm waarop Jeanne d’Arc ingreep: de buurvrouw  opende de deuren. Of  Rene’  hierin nog  rol speelde weet ik niet,  gisteravond hoestte hij nog zo  erg dat je niet wist of je hem of een van de  gorilla’s van Tarzan hoorde.

Verjaardagen. We gaan inkopen doen:  kleindochter Caroline is Vrijdag jarig  evenals  een paar bevriende 70+ ers (die laatsten hebben niet zoveel meer nodig, voor die categorie geldt immers ook: een kinderhand is gauw gevuld en zo is de cirkel dan weer rond). Als we in de parkeergarage de “Slof” (stomme naam) parkeren zeg ik tegen Wil: “We zijn wel in goed gezelschap”. Naast me zie ik een auto staan met kenteken: 30 HKH 4. En voor de jongeren die dit lezen leg ik nog even uit: Hare Koninklijke Hoogheid Juliana, haar verjaardag was: 30-4.  De eigenaresse/-aar heb ik niet ontmoet, die ken ik niet, hoeft ook niet; Google zal het wel weten.

Gelukkig Nieuwjaar wens ik al degenen die op mijn blog hebben gereageerd, ik heb vanwege ‘drukke werkzaamheden’ (hoe is het mogelijk zullen sommigen opmerken, maar vergeet dan niet dat ik me op dit moment ook weer op een geheel nieuw terrein bevind), niet altijd de inspiratie om dat te doen wat ik eigenlijk wel wil doen. En dat is mooi gezegd, vind ik. De Kerst/Nieuwjaarkaarten verzonden wij vroeger, evenals nu in December, maar Gelukkig Nieuwjaar mocht je in mijn jeugd nog  gedurende de hele maand Januari wensen, althans in de provincie Groningen; ik hou me daar maar aan (evenals men destijds de eerst maand  als Januari schreef  i.p.v.  januari).

Hgr. Tb

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 reacties op Tarzan

Reacties zijn gesloten.