Huntelaar

Huntelaar.

Eergisteren even op en neer naar Zeeuws-Vlaanderen, 420 autokilometers. Na aankomst krijg ik het begeerde kop koffie terwijl  mijn kleinzoon  me nadenkend aankijkt. In zijn handje een auto die hij zojuist van mij (en van oma die niet is meegekomen) heeft ontvangen; het spelen ermee wordt even gestaakt want op het nadenkend aankijken volgt: “Opa, jij bent oud” Daar wil ik meer van weten en vraag waarom hij dat vindt. Zijn antwoord luidt: “Jij hebt krasjes” Ik: ???. Volgt: ” Onder je ogen”  Ik zeg: Rimpels? Ja, is het antwoord.

Vanwege  het zonovergoten, gezonde winterweer gaan mijn vrouw en ik ruim een half uur lopen in de duinen bij Soesterberg en Soestduinen, daar wordt heel druk gesloopt en i.p.v. vliegtuigmotoren hoor je er drilboren, vrachtauto’s, vallende muren  etc. en natuurlijk druk treinverkeer. Maar ja, dat laatste is er al vele tientallen jaren.

Als ik thuiskom en mijn laptop activeer treft mij een bericht van maandag 26 januaris:  ‘Lachen met  Huntelaar Senior’ en ‘Vader Huntelaar fopt verslaggever’ :  Een team van de Amsterdamse televisiezender AT5 reist dinsdag j.l. in allerijl  naar Hummelo, de geboorteplaats van Klaas-Jan Huntelaar om aldaar  reacties te vernemen over diens vertrek naar Real Madrid.  Men belt ergens aan, een meneer komt naar buiten en krijgt een aantal vragen voorgelegd. Hij houdt zich op de vlakte, over het definitieve vertrek naar Real hoor ik hem iets zeggen over nog geen ‘groen licht’   of gehoord,  hij kent de familie Huntelaar echter wel en Klaas-Jan ook want die speelde en voetbalde vaak met zijn kinderen; ze wonen in dezelfde straat. Als de verslaggever doorvraagt bevestigt de man nog dat Klaas-Jan een goede voetballer is en vervolgt: ‘Ik heb er niet zoveel verstand van’.  Hij besluit tenslotte met: ‘dat we hier niet zo gesteld zijn op tv-interviews’ en neemt vriendelijk afscheid.  [P.S. deze ge”interviewde meneer heet Dirk Jan Huntelaar en is de vader van b.g.  beroemde goalgetter, maar dat wist de AT5- verslaggever toen nog niet].

Rodos jun/jul.’08.  Mijn vrouw en ik zijn 2 weken in/op Rodos, mijn 70+ rijbewijs was niet op tijd binnen, dus de Griekenland-vakantie met eigen auto ging niet door (dat hebben we in sept/okt weer goedgemaakt, maar daarover een volgende keer). Mijn vrouw komt te vallen bij een bushalte, heel lelijk ziet het er uit. De eerste hulp als schoonmaken doen we zelf, na 3 dagen ontsteking toch maar naar ‘Kryto’ (=ziekenhuis-post): foto’s, etc. Men regelt daar een taxi naar de enige nog open apotheek a/h andere eind van de stad, daar  wachten en terug  naar het ziekenhuis (totaal taxi-kosten 10 euro !!). Opdracht 1.: over 3 dagen terugkomen, doen we.  Opdracht 2: antibiotica blijven gebruiken,niet in zee, geen wijntje en veel rusten.

Rodos-airport, wo 2 juli 2008, de HV 422 (?) van Arke Fly vertrektijd 22.15  heeft vertraging opglopen  en zal ongeveer een uur later vertrekken dus rond 23.15  (Griekse tijd). We berusten, net als vele anderen en blijven in  de vertrekhal naar de monitors en naar de klok staren, maar dan……….?  Een 4 `a  5- jarig jochie  verschijnt ten tonele, compleet met shirt etc., hij dribbelt achter de bal die zijn vader hem  toespeelt aan en we lezen op dat shirt: ‘Huntelaar’   Het is super-amusant  hoe dat jochie zich zo en zo vakkundig, uitslooft. Zijn moeder loopt met  een  peuter  in een wagentje  rond, kennelijk heeft  zij ook  gevoetbald. De show die zeker een uur duurde was super en eindigde toen ‘Boarding’  deze  kleine  ‘Huntelaar’, zijn familie en ons opriep aan boord te gaan. Op Schiphol heb ik hem nog even teruggezien, ik schat hem even oud als mijn kleinzoon (je weet wel: die met ‘mijn krasjes’)

AT5: Kijken we naar Pauw en Witteman (maandag 26 jan.) , in de pauze – om 23.4o-  interviewt AT5 een tweetal grijze dames over de ING-crisis. Het is de eerste keer dat `ik  AT5 zie en ze doen het goed, gelukkig hebben wij ook regio-tv.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Één reactie op Huntelaar

Reacties zijn gesloten.