Het rode potlood (nog eens)

De Eerste Kamer werd maandag j.l. gekozen. Normaliter is dat niet spectaculair want velen vinden dat een overbodige kamer, waar senioren zich kunnen uitleven, een kamer die bovendien niet door de kiezer wordt gekozen maar door de Statenleden uit de Provincies. En die statenleden kunnen naar verkiezing hun stem uitbrengen zonder dat ook hun (!) kiezer daar iets van begrijpt. En ik die 60 jaar geleden me al voor de politiek interesseerde kan me voor mijn kop slaan  dat ik destijds wel wist dat die 1e kamer door de statenleden werden gekozen, maar niet dat er met stemmen gemanipuleerd kon worden. Hoewel, misschien heb ik het toch wel geweten, ik was notabene voorzitter van de  ARJOS (Anti-Revolutionaire Jongeren Studieclubs) in Delfzijl, ik was  lid van het Provinciaal Bestuur van de Arjos waar ook Hannie van Leeuwen toebehoorde. Zij maakte – destijds al een prominent lid van de Arjos in de provincie Groningen – tevens deel uit van het landelijk Hoofdbestuur van de Arjos.

Wij wisten hoe we moesten stemmen, (voor tweeerlei uitleg vatbaar!), wij wisten ook dat je alleen met een rood potlood je stem mocht uitbrengen. Rood is rood en rood is niet zwart, dat moet in dit geval (bij deze kamerverkiezing) ieder statenlid beseffen als zij/hij een 1e-kamer stem uitbrengt, maar een senior-statenlid in dezelfde situatie die een zwart potlood  hanteert?

Een afgang

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.