IJSLAND

Deze week beleefden we de vulkaanuitbarsting op IJsland, het IJsland dat ik vanaf mijn Lagere Schooltijd in Delfzijl, als een eiland, evenals Groenland en Spitsbergen al heb moeten leren waar eeuwen geleden onze onverschrokkene walvisjagers hunlevensgevaarlijke beroep uitoefenden.
Dat alles werd ons aan de hand van schoolbordgrootte*-platen door de meester zeer realistisch ingeprent, je zou je vanwege zijn enthousiasme meteen voor deze pooljacht opgeven, ondanks de aanwezigheid van de poolbeer, ‘ijsbeer’ zei de meester.
Maar ja, je moet ook nog kou kunnen trotseren en daaraan heb ik sinds de oorlogswinters ’39,’40,’41,’42,’63 etc geen behoefte meer,1929 was ook al zo ‘crisis’-koud, maar toen ging het nog langs me heen.
En hiermee kom ik bij de huidige situatie (ik houd het bewust vaag): IJsland, wat is de schade voor het (ei)land zelf,veroorzaakt door deze vulkaanuitbarsting met mogelijke meerdere erupties in de toekomst? En wat kunnen NL en de UK nog verwachten van IJsland(Icesave)?
Ik houd niet van doemdenken en dus:
‘Alles sal reg kom’.
@Gufler (wiens tweets ik ken sinds zo’n 15 maanden en die ik al eens geclomplimenteerd heb vanwege zijn twitter-originaliteit, componeerde vandaag weer een tweetal tweets die ik hier wil aanhalen:
(let wel i.v.m. IJsland !)
16:58 alleen de vogels vliegen,
16:59 de lege lucht is vol blauw.

Mijn voorstel: een twitter-commissie die dit soort twitter-uitspraken opmerkt, combineert en t.z.t. in een ‘twitterscheurkalender’ uitgeeft.
(Ikzelf krijg sinds 3 jaren soortgelijke kalenders)

*ik heb getwijfeld over deze zinsbouw, ik had het anders kunnen omschrijven, maar ik koos voor ‘schoolbordgrootte-platen’ i.p.v. ‘schoolbordgrote-platen’.

Conclusie: ik moet mijn schoolgeld ophalen!
P.S. Zou ik het nog terug kunnen krijgen, of is het inmiddels verjaard? Mogelijk met Maxime V
erhagen nog even langs IJsland?

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Één reactie op IJSLAND

Reacties zijn gesloten.