tiesbaas

Vrijdag 6 februari zijn we naar Jaap en Eef  in Amsterdam geweest, Jaap was  de dag tevoren 85 jaar geworden en het was heel gezellig met zijn vieren. We hebben het over Tarzan ( musical, films en feuilleton) gehad  en Jaap herinnerde zich nog de huisnummering (zonder straatnaam) in Delfzijl  en d`at heb ik niet meer meegemaakt. Het  Logement van de Wed. Zalm aan de Martelaarsgracht  waar onze  opa Jacob Baas rond 1850 heeft gewoond is volgens Jaap al jaren geleden afgebroken, hij heeft het althans niet meer  kunnen vinden; ik kom hier later wel eens op terug. We zijn  van half 12 tot half 3 bij hun geweest, zagen tijdig dat  een file op ons stond te wachten en verlieten  bij het  ‘oude abc’ (beter bekend als Abcoude)  de A2 om via een kamer van het Groene Hart uiteindelijk weer in Zeist te belanden.

Zaterdag 7 feb. waren we in de Basket/Uithof Utrecht, Jannetta kreeg daar het diploma Digital Marketeer uitgereikt. Het was er knap vol, ouders met kleine kinderen waarvan de ene ouder als oppas optrad en de andere een diploma in ontvangst nam. We waren nog maar net binnen toen ik werd aangestoten: ik moest kijken wat het humpie naast me aan het doen was, ik bukte maar zij bleef druk doende en ik begreep het niet. Geef eens hier zei ik, dat deed ze  en vroeg: “Wat staat daar?” Ik zei ‘quck’, maar dat was niet goed.  ‘puck’  staat er  want zo heet ze en ze is al 4, ik gaf haar een schouderklopje en dacht bij mezelf: ze heeft gelijk, een p cq q is toch eigenlijk ook een q/p  geen omgekeerde maar een omgedraaide, in elk geval  elkaars spiegelbeeld en dus lijken ze op elkaar;  het rood-wangige  bijdehandje komt daar ook nog wel achter.

’s Avonds: Una Voce Particulare, Ernst Daniel Smid, wat een prachtig  programma, wij kijken er (bijna) altijd  naar.

Zondag 8 feb. Wij maken nog een ritje, ‘t regent soms en in lopen hebben we weinig zin. Jaap viert nog eens zijn verjaardag, nu in Leusden met kinderen en kleinkinderen, ze worden gehaald en gebracht.

Ik heb nogal wat getwitterd/getweet en reacties  ontvangen, allen heb ik meen ik bedankt en anders doe ik het hier ook nog maar eens. De afgelopen week heb ik zoveel nieuwe (werk)woorden gehoord/gelezen waarin mijn Grote Winkler Prins en zelfs het Groene Boekje niet meer in voorzien  dat ik die boekwerken t.Z.t  maar in mijn graf meeneem.  Zoals destijds in Egypte en elders, ik als een soort Farao, wel een minder belangrijke maar qua leeftijd een soort opa Farao.

Hoks is vandaag  twitter geworden, ik voel me ook daardoor nu al een beetje oud maar zoiets hou je niet tegen .

 

Maandag, 9 feb. Vandaag is het 140 jaar geleden dat oom Cees (oudste broer van mijn vader) werd geboren, later meer over hem.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

8 reacties op tiesbaas

Reacties zijn gesloten.